torsdag 8 september 2011

Intressant studiebesök på röntgenavdelningen på Gävle sjukhus

En av de roligaste delarna i uppdraget som landstingsråd är att vara ute i verksamheterna på studiebesök. Idag har jag besökt röntgenavdelningen i Gävle. Syfte var bl.a. att bilda mig en uppfattning om hur läget ser ut med interventionsverksamheten. Det har under sommaren skrivits en del om de svårigheter Gävle sjukhus har haft att bemanna denna verksamhet, och man har tvingats att skicka många patienter till Uppsala. Vi har tidigare besökt kärlkirurgen och nu idag besökte vi röntgen.

Vi fick en bra redovisning om hur verksamheten fungerar och vilka behov verksamhetschefen ser. Det var mycket intressant att höra deras behov om mer långsiktig planering när det gäller investeringar, man föreslog bl.a. att man skulle ha en femårig investeringsplan istället för dagens tre-åriga. Vi fick även bekräftat att det finns stora utmaningar när det gäller bemanningssituationen. Vi fick även möjlighet att se de olika utrustningarna och fick alla begreppen förklarade för oss.

Tyvärr fick vi inte möjligheten att sitta ned med några ur personalen och höra deras berättelser om hur det är att arbeta där vilket vi ofta ges möjlighet till när vi är ute i verksamheterna. Det är bl.a. genom personalens berättelser vi politiker kan bilda oss en uppfattning om hur landstinget fungerar i verkligheten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar