lördag 29 oktober 2011

Oseriös hantering av regionfrågan

Igår hade regionstyrelsen sammanträde. I tisdags skickades en ny dagordning ut till oss ledamöter där man stoppat in en ny punkt om regionfrågan, vad den innebär fick vi veta på sittande sammanträde i fredags när vi fick handlingen. Syftet var att forcera igenom ett beslut om att vi nu ska gå vidare i processen att bilda en egen regionkommun.

Jag blev mycket överraskad att man forcerade detta nya ärende på sittande sammanträde. Någon förklaring till varför detta skulle göras så forcerat fick vi inte. Visserligen har man haft ett snabbt sammankallat möte för en vecka sedan med alla partier där frågan var uppe för diskussion. Vi moderater hade inte möjlighet att delta på detta snabbinkallade möte, och ingen av sossarnas företrädare gav några signaler om att gå vidare med en egen ansökan när vi fråga dem innan mötet.

Denna vändning av regionfrågan ger ett oseriöst intryck. Först skulle vi bilda region med sex andra landsting, sedan är det Gävleborg, Dalarna och Uppsala som har gjort en ansökan. Sedan när den inte är aktuell så pratar man om bara Dalarna, men när det inte finns majoritet för det så ska vi nu bilda region med oss själva. Det verkar som att det viktigaste är att bilda region oavsett med hur många eller med vilka.

Oavsett hur dessa regionivrare nu hoppar fram och tillbaka så fortsätter vår moderata process att hitta framtidens lösning för länet som ger oss möjligheter och skapa välfärd och tillväxt för länet och för oss som bor här.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar