måndag 17 december 2012

Passiviteten från Gävleborg gör nu att vi riskeras att införlivas i Dalarna

Idag kom så det förslag från statens utredare om hur han vill organisera länsstyrelserna i landet. Ingen blev förvånad att han nu vill bunta ihop Gävleborg med Dalarna, vilket samtliga partier i länet motsätter sig, till en länsstyrelse. Att dessutom han föreslår Falun som residens stad är mycket oroande för Gävle och vårt län.


Vi har från vårt håll önskat att man inte ska ha en statlig gräns mellan Gävleborg och Uppsala och vi har förklarat att vi ser en eventuell sammanslagning med Uppsala som mer naturlig. Tyvärr fick vi inte något gehör för detta. Det har på flera håll i landet pågått mycket lobbyverksamhet för att hans rapport ska gå i den anda som gynnar ens eget län. Våra länsföreträdare har vad jag förstått vart mycket passiva i detta arbete och hellre fokuserat på hur vi ska bilda en regionkommun med oss själva. Och denna passivitet har nu slutat i att statens utredare buntar ihop oss med någon som vi själva inte vill vara med och att man dessutom flyttar landshövdingen från Gävle.

Jag tror och hoppas att regeringen kommer stoppa denna utrending långt ned i någon skrivbordslåda och inte genomföra dessa förändringar som utredaren föreslår.

2 kommentarer:

  1. Du har mitt fulla stöd, detta motbjudande förslag måste stoppas.

    SvaraRadera
  2. Vi ska göra det vi kan för att stoppa detta och sedan får vi hoppas att regeringen också inser orimligheten i förslaget.

    SvaraRadera