fredag 7 december 2012

Fortsatt rekrytering med halvmiljoners sign-on bonusar trots att det är "ett avslutat kapitel".

Vi har vart kritiska till landstingets sign-on bonusar sedan de infördes för något år sedan. Landstingsledningen trodde då att man genom extra bonusar till läkare i halvmiljonerklassen skulle få dem att börja arbeta hos landstinget Gävleborg. Resultatet har visat sig vara mindre lyckat både i antalet nyrekryterade läkare så som missnöjet hos de som redan arbetar hos oss. Tanken var att man på detta sätt skulle locka till sig läkare från andra landsting men när man lockade över flera läkare från en privat vårdcentral i Gävle genom att ge dem en halv miljon i sign-on bonus så blev systemet ohållbart och inte ens den högsta landstingsledningen kunde försvara systemet längre.

Efter att de bristfälliga resultaten blivit kända och den starka kritiken blev tydlig så erkände finanslandstingsrådet detta fiasko för ett par veckor sedan och sa ”Det är ett avslutat kapitel”. Då trodde nog alla att detta äventyr var avslutat. Mot denna bakgrund blev jag mycket förvånad när jag nyligen fick höra att man fortsätter att försöka rekrytera läkare med hjälp av sign-on bonusar från privat vårdgivare i länet.

Man kan fråga sig vem som bestämmer i Landstinget Gävleborg. Eller är det så att man inte bryr sig över vad finanslandstingsrådet säger. När hon säger att det är ett avslutat kapitel så fortsätter man med detta rekryteringssätt, eller sägs det en sak till media och en helt annan till verksamhetsföreträdarna?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar