lördag 22 december 2012

Vem talar sanning i bonusskandalen?

Media fortsätter att rapportera om landstinget som fortsatt att rekrytera läkare med hjälp av halvmiljoner signon bonusar trots att man officiellt informerat att man slutat med detta. Först mötte landstingsledningen detta med tystnad för att sedan gå ut och påstå att det är felaktiga uppgifter i tidningen. Trots att de som hävdar att detta har skett står på sig så förnekar landstingsråd och direktör att man gjort detta. Nu har även en av dessa läkare, som man försökt locka över, gått ut i hälsingetidningarna och bekräftat detta.

Så nu är det ord mot ord som gäller i denna bonusskandal, och frågan man ställer sig är vem är det som har rätt? Vem har mest av att inte berätta sanningen?

Vi lyfte frågan på landstingstyrelsen i veckan och vi märkte hur uppretade landstingsledningen var efter det som media har rapporterat om. Landstingsråden gillar inte att tidningarna granskar dem och deras förehavande vilket är mycket märkligt. Media har en viktig roll att granska makthavare i en demokrati, vilket även majoritetens landstingsråd borde hålla med om.

Jag kommer inte bli förvånad om landstinget snart kommer starta en egen tidning för att ge den ”korrekta” bilden av landstinget och landstingsledningen till Gävleborgarna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar