tisdag 18 december 2012

Sign-on bonusar möts av tystnad från landstingsledningen

Idag skriver Hälsingetidningarna om att landstingets äventyr med sign-on bonusar i halvmiljonklassen fortsätter trots att personallandstingsrådet sagt att det är slut med det.

När nu landstinget ska öppna en ny hälsocentral i Bollnäs har vi ifrån oppositionen krävt att få se affärmässiga kalkyler på hur man har tänkt att denna hälsocentral ska gå runt ekonomiskt. Som jag tidigare har skrivit så går de flesta av våra hälsocentraler med underskott och vi vill ha garantier för att denna nya etablering görs på affärsmässiga grunder och på ett konkurrensneutralt sätt. Dagens artikel om hur man fortsätter med bonusar för att rekrytera läkare till landstingets egna hälsocentraler visar på att även denna etablering med största sannolikhet inte görs på ett juste sätt.

Vi kan även läsa i tidningen att varken landstingsdirektören och finanslandstingsrådet går att nå för en kommentar, vilket är mycket märkligt. Under gårdagen var jag och dessa två personer på samma möte i Gävle och mig gick det bra att få tag på under dagen. Kan det vara så att landstingsledningen nu ignorerar hälsingetidningarna i protest mot deras granskande journalistik. Mycket märkligt beteende som inte är bra för landstinget.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar