tisdag 7 maj 2013

30 pallar med munskydd bortskänkes.

För några år sedan spreds oro i världen för svininfluensa. I Sverige valde man att förbereda sig för en pandemi och därför startade man en massvaccinering av alla svenskar. Dessa massinköp av vaccin och kringutrustning kostade landstingen många miljoner. Nu efteråt kan man såklart fråga sig om det var ett rätt beslut att göra detta. Sverige var ett av de få länder som försökte sig på konststycket att vaccinera alla i befolkningen. Det är alltid lätt att vara efterklok, de länder som inte massvaccinerade sin befolkning klarade sig lika bra som vi i Sverige. Dessutom fanns det otäcka biverkningar av vaccinet som inte var känt innan.

Nu har man kommit till den tidpunkt när det material som vi aldrig behövde använda börjar närma sig sitt bäst före datum. Därför hade landstingsstyrelsen idag uppe ett ärende där vi nu ska skänka bort sådant material som vi inte har kunna sälja vidare. Det rör som om 30 pallar (500’000st) med mun- och andningsskydd, värt 3miljoner kronor. Man kan såklart fråga sig hur tanken var att vi skulle använda 500tusen munskydd vid en eventuell pandemi. Jag blir nyfiken på vad mer man köpte in i liknande omfattning som, tur vad, aldrig kom till användning.

Nu skänks dessa munskydd till Erikshjälpen som kommer se till att dessa kommer till användning någonstans annan stans i världen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar