onsdag 29 maj 2013

Landstinget bjuder in till jubileumsgala

Idag så blossar frågan upp om landstingets 150års jubileumsgala. De flesta landstingen fyller 150 år i år och Landstinget Gävleborg har valt att slå till med diverse jubileumsaktiviteter. Igår och idag har media rapporterat om den jubileumsgala som landstingsfullmäktiges ordförande har bjudit in till. De totala kostnaderna för dessa jubileumsaktiviteter är 8miljoner, där en miljon läggs på själva jubileumsfesten.

Jag har i ett ganska tidigt skede fått information om detta och har ända från början hävdat att kostnaderna för ett jubileum måste hållas nere. Vi i oppositionen har vart mycket kritiska till de stora belopp som nu läggs på diverse jubileumsevenemang.

Dessa aktiviteter är en del i arbetet med att bygga varumärket kring Landstinget Gävleborg. Frågan är om man tycker att man har lyckats när det nu blir en mediastorm om överdådig jubileumsfirande där politiker och samhällstoppar bjuds in.

Andra landsting har valt lite andra sätt att uppmärksamma deras jubileum. Exempelvis har man i Uppsala valt att ge ut en bok om landstingets historia och en utställning. Deras totala kostnader uppgår till någon miljon kronor, deras jubileumsmingel kostar 70tusen kronor!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar