söndag 16 mars 2014

Taggade moderater mot valseger

I helgen har vi moderater haft utbildning för våra kandidater till riksdag/landsting och kommunerna. Nästan hundra personer samlades i Söderhamn för att gå igenom hur vi ska kampanja och vad som förväntas av våra kandidater.

Våra valsedlar till riskdag och landstinget är sedan länge klara och det återstår två kommuner i länet som under veckan kommer fastställa sina listor. Vi kan redan nu konstatera att vi har en mångfald av kandidater som speglar samhället på ett mycket bra sätt. Vi har en bra sammansättning av yngre,äldre, män, kvinnor och olika yrkesbakgrunder. Vi har även en förnyelse som innebär att 30-40% av alla kandidater är helt nya inom politiken. Det är extra kul att vi har lyckats få till många kandidater i våra mindre kommuner i länet. Vi har aldrig haft så många kandidater på våra listor som vi har inför valen 2014.

Intresset för oss moderater är mycket stort. Vi har under de senaste åren genomfört utbildning för nya intresserade, till dessa två utbildningsserier så har vi haft ca 100 anmälda och många av dem står nu på våra valsedlar och är förberedda att ta ett stort ansvar i våra kommuner och för länets utveckling.

Nu är det 182 dagar kvar till valet i september och vi kommer samtala och träffa så många väljare som möjligt fram till dess. Moderater i Gävleborg kommer göra allt vi kan för en återvald alliansregering, ny majoritet i landstinget och vi ska ta ingå i fler kommunmajoriteter i länet.

Vi ska även bryta socialdemokraternas maktmonopol i Gävleborg, det röda Gävleborg ska bli det nya blåa Gävleborg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar