måndag 26 maj 2014

Årets första valrörelse avklarad

Efter tre veckors valrörelse där många moderater i länet har lagt ned mycket tid och energi för ett bättre Europa så kan vi nu konstatera att vi hade önskat ett annat valresultat. Jag har fått mycket positiv respons på vårt valarbete där bl.a. flera personer påpekade för mig igår att det är vi moderater som har dominerat valrörelse.

Glädjande är att C och KD klarat sig bra och lyckats behålla sina mandat. Att vi moderater tappar ett mandat i parlamentet är tråkigt. Vi har jobbat mest med att mobilisera väljare att gå och rösta och det har vi lyckats med, valdeltagandet ökade med 5%-enheter i länet. Att enskilda enfrågepartier lyckas i EU valet är inget ovanligt, vi har tidigare haft både junilistan och piratpartier. Nu heter de SD och Fi. Så länge valdeltagandet är lågt och enskilda sakfrågor lyfts fram så kommer dessa enfrågepartier komma och gå.

Arbetet med att analysera valresultatet i länet och utvärdera våra kampanjmetoder påbörjas nu och det kommer ta ett par dagar innan vi är klara. Redan nu kan vi konstatera att Alliansen har lyckats behålla antalet röster från förra valet.

Nu startar vi valrörelse nummer två för året. Vi ska göra allt vi kan för att få Fredrik omvald som statsminister och ny majoritet i landsting och de röda kommunerna i länet. Att möta väljare och samtala om viktiga samhällsfrågor är något av det mest stimulerande med det politiska arbetet. Även om vi just idag är lite trötta så kommer vi ha ännu mer energi för valseger i september.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar