måndag 5 maj 2014

Landstingsledningen satsar på reklam istället för sjukvård

Idag fick länets hushåll en märklig tidning där landstinget informerar om sin verksamhet och om den kommande regionbildningen. Att landstinget informerar om sin verksamhet kan vara rätt men frågan man ställer sig huruvida det är rätt att landstingsledningen med styrelsens ordförande i spetsen ska göra detta mitt under europavalskampanjen. I dagens tidning har jag även råkat komma med på bild vilket inte känns bekvämt. Politik handlar om att visa på skillnader och just i Landstingset Gävleborg är det stora skillnader på den politik som vi i Samverkan Gävleborg bedriver och den som den röda landstingsmajoriteten genomför i dagens landsting men den är minst lika stor i den kommande regionen.

Samtidigt som man ger ut en egen tidning så har man köpt en reklamkampanj för landstinget både i TV och på reklamplatser i länet. Att använda skattepengar på köpt reklam är mycket tveksamt, de begränsade resurser som landstinget har bör satsas på att få en så bra sjukvård som möjligt. Bara tidningen som vi alla fick idag i brevlådan kostar minst 3miljoner kronor, vad övrig reklam kostar kan man bara spekulera i men det är inte billigt.

Vi har nyligen invigt nytt operationshus på Gävle sjukhus vilket är bra för att skapa möjligheter att bedriva bättre operationsverksamhet, men att satsa stora pengar på att köpa reklamplatser och ge ut egna tidningar gör inte operationsverksamheten bättre. Vill landstingsmajoriteten berätta hur ”duktig” man är så bör de politiska partierna stå för dessa kostnader.

Jag hoppas att det nu blir slut på detta slöseri med skattepengar, jag har tydligt påpekat för landstingsledningen att vi inte accepterar detta.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar