måndag 20 september 2021

Igår avgjordes kyrkovalet.

Att kyrkan genomför regelrätta val där många politiska partier ställer upp vilken man såklart kan ha synpunkter på. Frågan är vad alternativet skulle vara när man har 5miljoner medlemmar i hela landet. Men det är klart att det är problematiskt om man partipolitiserar kyrkan och dess verksamhet vilket vi kan se tydliga tecken på.

Därför blir det viktigt för oss som har borgerliga värderingar att vi gör vår röst hörd och lägger vår röst på de krafter som vill motverka socialistiska och nationalistiska krafter. Men det är inte bara där konflikten finns utan den finns även från miljörörelsen som vill ta sig in i kyrkan och driva sin mer eller mindre fundamentalistiska politik.

Samtidigt finns det opolitiska nomineringsgrupper i valet men frågan jag ställer mig vad vill de och vilka värderingar står de för. Är det en blandning av olika krafter eller delar de sina värdering och vilka är de i så fall?

Vi har under årens lopp sett hur man drivit aktiv partipolitik i kyrkan. Exempelvis så är man en delägare av Fairtrade, vilket jag tidigare har påpeka är ren och skär socialism. Nu hörde jag också att man inte vill bedriva effektivt skogsbruk i den skog som kyrkan äger vilket skulle vara miljöpartisternas drivkraft att vara med i kyrkan.

Självklart röstade jag på borgerlig alternativ igår men hade även kunnat röstat på andra nomineringsgrupper med tydliga borgerliga värderingar så som Kristdemokrater i Svenska kyrkan. Men med tanke på att jag känner många av de som ställer upp för Borgerligt alternativ så var det naturligt att stödja dem.

Nu har valresultatet kommit och vi kan se hur socialdemokraterna fullständigt dominerar i kyrkan hos oss vilket inte speglar väljarkåren hos oss. Det kan vara så att det är svårt att mobilisera väljare med borgerliga värderingar vilket är synd. Men med tanke på den socialisering som kyrkan genomgår så får jag nog överväga mitt medlemskap där. Jag tänker inte frivilligt vara med i organisation som driver både socialism och miljöfundamentatlism. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar