onsdag 16 mars 2011

Återigen är landstinget Gävleborg bland de sämsta.

Vi har tidigare diskuterat mycket hur landstinget ska hantera övervikts- och hängbuksoperationer. Jag blev kontaktad i maj förra året av en person som hade fått en överviktsoperation och som då kunde läsa att man hade på förslag att försvåra för dessa patienter att även få överskottshud bortopererat. Hon var väldigt tacksam att vi i oppositionen hade fått bort detta förslag från tjänstemännen och hon var glad att det var någon politiker som pratade om att se hela människan. Vi kan nu läsa igen i Arbetarbladet hur dessa patienter förvägras dessa operationer.

Det är mycket allvarligt att dessa människor inte får den hjälp de behöver. Landstinget Gävleborg utmärker sig igen som ett landsting som är väldigt restriktiv när det gäller vem som kan få hjälp. Detta är inte likvärdig vård, bor man i Skutskär så får man hjälp medan bor man i Furuvik eller någon annan stans i vårt län så är det helt andra kriterier som gäller.

Jag är även orolig för att detta förslag, att sluta med hängbuksoperationer, kommer tillbaka till oss politiker i kommande prioriteringsarbete eller i värsta fall införs förslaget utan politisk inblandning. Jag blir väldigt bekymrad när jag hör hur majoritetens politiker är helt oförstående i dagens Arbetarblad.

1 kommentar:

  1. Vart har humaniteten tagit vägen hos socialdemokraterna???

    SvaraRadera