söndag 31 juli 2011

Brist på läkare på Gävle sjukhus får allvarliga konsekvenser.

Allt som ofta blir jag kontaktad av orolig personal och patienter som belyser problem inom landstinget organisation, dessa samtal är väldigt intressanta och nyttiga för mig som landstingspolitiker. Under veckan som gått har jag vid flera tillfällen blivit kontaktad angående den problematiska situationen inom kirurgin och framförallt inom kärlkirurgin på Gävle sjukhus. Det har tidigare vart artiklar om detta i tidningarna och i veckan har det även vart en del insändare om just detta.

Redan i våras blev jag kontaktad angående just kärlkirurgin och att våra läkare nu väljer att sluta hos oss. Och nu verkar läget vara så akutartat som man då befarade. Genom att inte kunna bemanna med läkare har läget blivit så illa att man nu inte klarar av vissa akuta patienter, som man tidigare har kunnat ta hand om, utan man måste skicka dem till Uppsala. Man verkar inte heller ha lyckats att få tag på tillräckligt med lämpliga hyrläkare för att ha klara av detta med dygnetruntbemanning.

Tyvärr så verkar det nu även ha drabbat patienter vilket inte är okej. P.g.a. att man inte har klarat av att ta hand om en del kärlkirurgpatienter, som man i normala fall gör, så har dessa skickats till Uppsala med komplikationer som följd av den försenade insatsen. Man pratar till och med om att idag kan inte Gävle sjukhus räknas som ett fullvärdigt akutsjukhus.

Att läkarflykten nu gör att vi inte klarar av vissa åtaganden som vi gjort tidigare är mycket allvarligt. Vi måste lyssna till personalens signaler om att saker inte står rätt till och komma tillrätta med problemen omgående. Jag tror nog att ledningen försöker göra det de kan men tydligen så räcker det inte.

1 kommentar:

  1. Gävle Sjukhus kallas väl för Gävle Cykelverkstad pga den taskiga attityden och dom värdelösa läkare dom har !

    SvaraRadera