tisdag 5 juli 2011

Alliansens dag i Almedalen

Nu har vi oppositionslandstingsråd anlänt till årets Almedalsvecka i Visby. När vi anlände möttes vi direkt av vårdförbundets manifestation där 3000 kors var uppsatta på en åker. Detta motsvarar alla de som dör varje år p.g.a. brister i vården. Alla politiker påtalar att patientsäkerheten är en av de viktigaste frågorna inom sjukvården och denna manifestation med alla dessa kors gör det väldigt påtagligt, och varje kors är ett misslyckande för landstingen. Det är verkligen dags för en nollvision mot vårdskador, vilket vi hade som en vallöfte i valrörelsen.

Idag är det Alliansens dag och vi har bl.a. vart och lyssnat på våra allianspartisekreterare som pratade om betydelsen med en väl fungerande Allians. Det var tack vare en stark Allians som gjorde det möjligt för m,fp,c,kd att vinna valet 2006 och 2010. Vi kan tyvärr se på lokal och regional nivå att man inte har lyckats med detta på ett tillfredställande sätt. I allt för många kommuner i Gävleborg finns det inte fungerande Allianser och tyvärr finns det inte heller i landstinget, detta måste vi tillsammans göra någonting åt.

2 kommentarer:

  1. Då har vi ett bra ämne att samtala kring när vi ses i höst, dvs patientsäkerhet. Vi har en lista med 64 exempel på hur våra yreksgrupper kan göra skillnad i vården.//Ulrika Vårdförbundet

    SvaraRadera
  2. Det låter utmmärkt. Det finns mycket att göra inom detta område.

    SvaraRadera