måndag 20 februari 2012

Återigen debatt om regionfrågan.

Nu har Gävle kommun ställt sig bakom en ansökan om att bilda regionkommun med oss själva. Det blev som väntat, alla partier är för medan vi moderater är det enda partiet som är skeptiska och i detta läge säger nej. Vi anser inte att det gynnar länet att vi döper om landstinget och flyttar över mer uppgifter dit. Landstinget har idag fullt upp med att hantera sjukvården och de utmaningarna är för viktiga för att blandas upp med diverse annan verksamhet, som t.ex. fördelning av regionala EU bidrag. Däremot höll såväl landstingsrådet som kommunalrådet med mig om att denna fråga inte är det som Gävleborna går och funderar på dagligen, jag har inte hört någon gävlebo som tycker att regionbildning är lösningen på länets utmaningar.


Ska vi däremot bilda region är det naturliga för Gävle att de görs tillsammans med Uppsala. Istället för att lägga massor av kraft och energi med denna process med att ansöka om att döpa om landstinget bör vi i landstinget lägga den tiden på att förbättra för länets patienter istället.

Det är fortfarande några kommuner som ska hantera frågan innan den kommer upp i landstingsfullmäktige i april, då blir det debatt igen och då förhoppningsvis för sista gången under denna mandatperiod.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar