torsdag 16 februari 2012

GD skriver om oss politiker som bloggar och dem som inte gör det.

Idag skriver även GD om landstingspolitikernas bloggande. Landstinget gjorde en satsning på att publicera bloggarna på landstinget hemsida förra året, men man har nu från majoriteten valt att plocka bort dessa. Såväl landstingsstyrelsens ordförande och fullmäktiges ordförande kommenterar detta till GD med att majoritetens företrädare har svårare att tycka till i frågor och att vi i oppositionen har mycket mer tid att blogga.


Jag kan inte bedöma hur mycket tid landstingsstyrelse ordförande har och jag har svårt att se att hon skulle ha större insyn i min kalender. I snitt lägger jag ca 55h i veckan på möten och annat politiskt arbete och utöver detta så spenderar jag flera timmar med att läsa handlingar inför kommande möten. När det gäller bloggande så kanske jag lägger 15min i veckan.

Jag följer Uppsalas läns landstings styrelseordförandes blogg och han har en mycket läsvärd blogg och han har mycket intressanta saker att skriva om och verkar dessutom ha tid.

Att varken något av majoritetens landstingsråd eller fullmäktiges ordförande inte bloggar beror nog mer på avsaknad av intresse och engagemang för detta och att man egentligen inta har så mycket åsikter eller politik som man vill genomföra. Man har blivit mer av förvaltare av gamla strukturer och lutar sig helt emot våra tjänstemän.

5 kommentarer:

 1. Med tanke på att både utrikesministern och försvarsministern hinner blogga och en och annan riksdagsledamot också för den delen, så skulle de hinna om de ville det. Det handlar förmodligen mer om partikultur i s där slutenhet är ett hedersord istället för öppenhet som det är i Nya Moderaterna.

  SvaraRadera
 2. Du har helt rätt Lars. Dessutom så saknar sossarna någon politik i landstinget idag utan man bara verkställer den högsta ledningens beslutat.

  SvaraRadera
 3. Dom flesta gör väl så att valår börjar de blogga i maj och sen slutar de efter valet. Hur många ledande politiker gör inte det? Jag vet massor.

  SvaraRadera
 4. Är ingen partivän, men tycker din blogg ändå är intressant att läsa. Många förenklingar ibland dock, men det är nog svårt att komma runt. /En i verksamheten.

  SvaraRadera
 5. Tack Patrik. Jag tycker att det är en självklar del av mitt arbete att blogga om aktuella frågor. Det är ju ett sätt att tala om för medborgarna (nå, i alla fall dem som tittar in på bloggen) vad vi gör i landstinget och vad som uppfyller mina tankar..

  SvaraRadera