måndag 1 juli 2013

Avslutning på dag1 med Landstingsmingel

Sist på dagen deltog jag i ett seminarium om regionbildning. Där fick vi höra hur Halland har arbetat och hur Örebro tänker när det gäller hur de vill forma sina egna region framöver. Det kom en del nyttiga råd från dem.

Bred samsyn, det är bra om det finns en bred samsyn mellan partierna och över blockgränserna. Vi moderater är skeptiska till en egen regionbildning, men är det nu så att den blir av så är det viktigt att vi är överens med socialdemokraterna om hur vi ska forma den nya regionen. Vi kommer därför göra allt vi kan för att vi ska komma överens om organisation och spelreglerna innan valet. Vi vet inte hur den nya majoriteten kommer se ut efter valet och vi vill inte tappa tempo när vi i Samverkan tar över makten så därför är det viktigt att vi är överens med sossarna om detta.

Få med kommunerna, idag sitter länets kommuner och landstinget tillsammans och beslutar om de regionala tillväxtfrågorna. När nu landstiget tar över detta ansvar är det viktigt att kommunerna fortsätter vara med och få reellt inflytande. Den regionala tillväxten är summan av kommunernas. Dessutom finns det idag ett stort misstroende mellan landstinget och kommunerna och detta måste vi komma tillrätta med.

Sist på kvällen så närvarande vi på landstingets mingel. Det var många anmälda men inte alls så många som närvarade. Det blev ett glas alkoholfritt för att sedan bege oss till Tofta där vi i Samverkan Gävleborg bor i ett par stugor.

Nu är det dags att släcka lampan och ladda för en ny dag med intressanta föreläsningar och möten med nya människor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar