torsdag 13 februari 2014

Besök på Psoriasisförbundet i Hudik med blandade känslor.

Idag besökte vi oppositionsråd Psoriasisförbundets verksamhet i Hudiksvall. Man har där under många år erbjudit sina medlemmar, och andra, bra behandlingar för psoriasispatienter. Där har man bl.a. fått ljusbehandling, salta bad.

Nu har landstingsmajoriteten valt att ta över denna verksamhet i egen regi istället. Ett mycket märkligt beslut som både försämrar för denna patientgrupp och som kommer bli dyrare för landstinget och patienterna. Ingen har kunnat förklara varför man ska göra detta. Vi har följt detta ärende under en tid och försökt stoppa denna stängning, men imorgon är det sista dagen som håller öppet för sina patienter. På måndag kommer landstinget dit med sin personal för att ta över.

Idag fick vi möjlighet att sitta ned och prata med personalen och patienter för att höra hur framtiden ser ut och vilka konsekvenser detta får för patienterna.

Det var med stor sorg som vi åkte hemåt, att lägga ned en så fantastisk verksamhet är mycket sorgligt. Dessutom har man med ojusta medel gjort detta. Man har inte haft någon dialog med de som idag bedriver verksamheten. Man har stått i landstingsfullmäktige och påstått att det inte kommer bli några försämringar för patienterna, vilket det nu kommer bli.

Det som nu händer är att patienterna inte får möjlighet till samma behandlingar, öppettiderna begränsas kraftigt, man avskaffar dropin möjligheten och avgiften höjs kraftigt. Risken är överhängande att dessa patienter i framtiden kommer tvingas till Gävle för att få vissa behandlingar.

1 kommentar:

  1. Jag blir så förtvivlad! Vi måste göra något, inte bara prata utan verkligen göra!!

    SvaraRadera