tisdag 10 mars 2020

Besök Din Hälsocentral Storvik

Igår besökte jag vår egen hälsocentral i Storvik. Det kändes som en liten mindre hälsocentral men med ganska många patienter. Det märks när man kliver in på ett ställe vilket klimat och arbetsmiljö som finns. Det var väldigt uppenbart att just den här hälsocentralen har detta.

Men visst det finns alltid saker som kan bli bättre och utvecklas. Lokalerna de bedriver sin verksamhet är en ombyggd polisstation i tre våningar vilket verkade fungera bra. Det kändes som att allt var nära tillhands och de tyckte själva att det var bra lokaler även om de gärna skulle ha några fler rum. Personalmässigt kändes det också bra, man har god bemanning och man har även nu börjat få tag på läkare som kommer bli kvar. Vi fick dessutom möjlighet att hälsa det senaste tillskottet, en ny anställd fysioterapeut, välkommen till Region Gävleborg vilket var extra roligt.

Även här har man valt att lägga familjecentralen en bit bort vilket försvårar att bedriva en effektiv verksamhet. Det bästa är om man har lokaler i anslutning till hälsocentralen så BVC-sköterskor och MVC-sköterskor har nära till övriga medarbetare och labb. Men det är något som får tas med i framtida diskussioner över familjecentraler.

Vi kunde även prata om hälsovalshandboken och förändringar man kan tänka sig göra. Jag lyfte såklart frågan om att man inte tar hand om sina akuta patienter utan de bokas in på HC i Sandviken vilket egentligen inte är okej. Men det är bra att höra hur man tänker där och det är nog inte långt bort innan de kan ta hand om sina egna akuta patienter. Även här kan vi fundera på hur handboken kan utvecklas. Sedan pratade vi såklart en del om vad god och nära vård innebär för Storvik och dess hälsocentral.

Det är riktig kul att göra besök och när man har en bra känsla när man åker hem så är det ett gott betyg på verksamheten man varit på. Efter detta hade man just en sådan bra känsla.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar