fredag 20 augusti 2010

Inga svar om framtiden från sossarnas nya första namn i landstinget

I dagens GD är det ett reportage om Ewa, sossarnas förstanamn i landstinget. Jag har tidigare inte träffat henne trots att hon idag är ersättare i landstingstyrelsen. Det är intressant att läsa om hennes funderingar om landstinget. Vi har tidigare försökt få fram vad sossarna går till val på i landstinget och jag läser med stor spänning om det nu äntligen kommer presenteras några idéer om framtiden. Tyvärr så lyser svaren fortfarande med sin frånvaro. 

Däremot ger hon ett tydligt svar som inte dagens styrelseordförande har lyckats med och det gäller vårdvalet. Jag har tidigare frågat vad som kommer hända om sossarna vinner valet i riksdagen och förbjuder den fria etableringsrätten (Vilket innebär att nya hälsocentraler kan startas utan politiska pekpinnar) Kommer man även ta bort den möjligheten lokalt i Gävleborg, vilket nu Ewa svarar tydligt ja på. Det är tack vare denna möjlighet för entreprenörer som gör att vi idag har fått flera nya hälsocentraler i länet så som i Alfta, Hofors, Sandviken, Harmånger och nu även snart Hudiksvall och Gävle. Hade länets sossar getts möjligheten hade man stoppat dessa nya hälsocentraler. Vi moderater däremot välkomnar nya entreprenörer som är beredda att satsa på Gävleborg och etablera sig här. Tack vare detta blir det nu fler fasta läkare inom primärvården, allt detta säger sossarna nej till. 

I sossarnas Gävleborg får man välja bara man väljer det som politikerna har bestämt. Som Henry Ford sa, ”Du får välja vilken färg som helst, så länge det är svart.” 

Hon nämner heller inget om den viktigaste resursen vi har inom landstinget, personalen. Tillsammans med andra uttalanden får vi anta att hon är nöjd med dagens personalpolitik där många väljer att lämna landstinget och vi har otroligt svårt att rekrytera nya människor. 

Det är tur att det finns alternativ inom politiken, det är dags för Samverkan Gävleborg att ta över rodret.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar