onsdag 25 augusti 2010

Nu ska landstinget börja leka hotell igen

Den röd-gröna majoriteten i landstinget har idag skickat ut ett pressmeddelande där man informerar att man vill bygga ett patienthotell vid Gävle sjukhus. Vi fick även information om detta patienthotell på dagens landstingstyrelse. Man har även planer på att göra viss ombyggnation av akutmottagningen.

Vi i Samverkan presenterade förra veckan en utvecklingsplan för Gävle sjukhus som bl.a. innehöll ett nytt patienthotell och en ny akutmottagning. Vi i Samverkan Gävleborg väljer att ge tydliga besked om våra visioner och planer medan majoriteten fortsätter med sina sporadiska byggprojekt. Man saknar helt en framtidsplan för sjukvården i länet, vilket detta är ett tydligt bevis på. Dessutom presenterades ett förslag om ett vårdhotell i Hudiksvall, det verkar inte finnas någon som helst samordning inom fastighetssidan på landstinget. Vad är skillnad mellan vårdhotell och patienthotell?

När det gäller patienthotellet i Gävle vill man bygga och driva hotellet i landstinget regi. Man hade väldigt många olika tankar om hur detta skulle fungera och ibland kunde man tro att det skulle bli en helt ny vårdavdelning. Vi i Samverkan vill däremot att någon annan aktör bygger och driver detta hotell som även kan användas för andra syften. Jag anser inte att landstinget ska leka hotell utan låt någon som kan hotellbranschen göra det istället och landstinget ska fokusera på sjukvård och inget annat.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar