torsdag 28 augusti 2014

Besök på Söderhamns sjukhus

Sveriges modernaste datortomograf 
Tydligt affischering om att Söderhamn
behöver ny kommunledning
Valrörelsen pågår för fullt. Idag besökte jag Söderhamn och träffade mina moderata partikamrater där. Jag besökte även Söderhamns sjukhus tillsammans med blivande landstingspolitikern Linda. Där besökte vi röntgen på sjukhuset som nyligen har fått ny datortomograf och röntgenutrustning.

Dagens landstingsledning håller på och utarmar de mindre sjukhusen. Vi har under en längre tid haft rivningar på Söderhamn sjukhus uppe på den politiska agendan. Så sent som i juni så försökte man få fullmäktige att besluta om att riva delar av sjukhuset, vilket vi lyckades skjuta upp. Vi har efterfrågat vilka planer man har för verksamheterna på sjukhuset. Man har inte kunnat redovisa från majoriteten vilken verksamhet som finns på sjukhuset och vilka som man har för ambition att behålla där. 

Så idag besökte vi röntgen som har utökat sin verksamhet. Det är riktigt kul när man får möjlighet att besöka en verksamhet som expanderar. Man har gått från 2,5 till 5tjänster och har nu en av Sveriges modernaste datorotomografer. Det var också intressant att sitta ned med några ur personalen som berättade hur det är att arbeta på en mindre enhet på ett av våra mindre sjukhus. Vi fick också möjlighet att samtala om framtiden för sjukhuset och hur de känner av att det ständigt finns nedläggningshot.

Något som de tyckte var synd var att det kommunala boendet ska rivas och vi pratade om hur detta kommer påverka patienterna som är boende där. Vi var helt överens om fördelen med att boenden finns i anslutning till sjukhuset där vårdcentralen och röntgen finns.

Det som nu måste göras är att vi sätter ned foten för vilka verksamheter som vi vill ska finnas på sjukhuset och hur vi kan utveckla dem. Vi bör även sätta oss ned med kommunen för att hitta en bra lösning för deras boende där. Därefter får man ta fram en plan på hur lokalerna kan utvecklas för de nya ändamålen och sedan kan vi gå vidare med att eventuellt riva och bygga till.

Nästa vecka ska vi besöka andra verksamheter på sjukhuset och lyssna till hur de ser på framtiden, det ska bli spännande.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar