onsdag 6 augusti 2014

Sista rycket innan valrörelsen kör igång

Nu håller alla partier på och arbetar med att göra de sista förberedelserna för årets andra valrörelse. Detta år är speciellt ur många aspekter. Vi har bedrivit intensiv valrörelse under EU-valet i maj och nu ska vi ganska kort därefter genomföra den stora valrörelsen inför kommun, landsting och riksdagvalet i september. Man har även tidigarlagt valdagen en vecka i september vilket innebär att vi antingen ska kampanja under kortare tid eller börja tidigare.

Sommaren har för min del inte bestått av så mycket ledighet, det är fortfarande mycket av förberedelserna som ska göras.

Det har även hänt mycket under sommaren inom sjukvården och landstinget Gävleborg. Ingen kan ha undgått att det är kaos på våra sjukhus och personalen är uppgivna och nu protesterar de mot de dåliga arbetsförhållanden och ledningen.

Det påminner mycket om situationen som var inför valet 2010 och inte mycket har hänt sedan dess. Rubrikerna handlade då också om överbeläggningar och att personalen var missnöjd över bemanning och sina arbetsförhållanden. Inte mycket har hänt sedan dess från den socialdemokratiska landstingsledningen.

Nu är de mindre än 40dagar kvar till valet och då kan Gävleborgarna välja en ny landstingsmajoritet som är beredd att göra någonting åt situationen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar