fredag 17 december 2010

Tydligen pågår arbetet för fullt med att minska bemanning i verksamheterna

Igår träffade vi oppositionsråd några av de fackliga företrädarna i landstinget. Vi brukar träffa dem några gånger per år för att diskutera aktuella frågor. Vi pratade bl.a. om alla dessa besparingsförslag som finns ute i verksamheterna. De blev väldigt förvånade när vi förklarade att vi oppositionspolitiker inte får någon information om de förslag som diskuteras. 

T.ex. arbetar man för fullt med att minska bemanningen på våra avdelningar. Vi i oppositionen har endast fått en kort information på en budgetberedning i september om detta, vilket då framställdes som det endast var ett arbetsmaterial. Nu kommer det fram att detta arbete pågår i det tysta ute i verksamheterna. När jag är ute och träffar personal får jag ofta höra hur ansträngd bemanningen är och att man har svårt att klara de bemanningstal som man ska nå redan idag. Att ytterligare minska detta är för mig väldigt svårt att acceptera. Självklart ska vi arbeta med att förbättra och effektivisera våra verksamheter men där måste man arbeta mer långsiktigt och mer lyhört och framförallt utnyttja personalens kunskaper. 

3 kommentarer:

 1. Och? Inse att du är lurad Patrik och absolut dina politikerkamrater. Majoriteten? Nja.
  Annars rimmar det illa med den löneökning du står bakom för storlurarn´ och den enskilt, (enskilde), största faktorn till att det inte fungerar och inte kommer att fungera. Svante Lönnbark i synnerhet och hans stab i allmänhet. Vi får se men jag med flera på golvet vi har resignerat. //Systerdyster

  SvaraRadera
 2. Jag hoppas fortfarande att denna fråga kommer upp till politiken snart så vi kan diskutera detta. Tyvärr så styr inte vi i oppositionen detta, men vi ska göra det vi kan.

  När det gäller direktörens lön 2011 så har jag endast tillstyrkt ett lönepåslag i nivå med andra andställda(2,5%) Jag krävde under 2009 att han inte skulle få löneökning med motivet att vi då var på väg in i en ekonomisk kris. Kompromissen då blev att han då fick en ökning 2009 men fick ingen ökning 2010.

  Utvärderingen av hans arbete måste majoriteten göra. Det är majoriteten som har anställd honom och det är de som kan tvinga honom att sluta.

  SvaraRadera
 3. och det var synd det Patrik. Att ni inte har något att säga till om och att jämförelserna bara görs norrut. Känns nästan som lite desinformation från det röda laget. http://st.nu/medelpad/1.2590549-nodlosningen-kostar-dig-en-halv-miljon

  SvaraRadera