torsdag 2 december 2010

Dags för en kraftsamling för en enad borgerlighet i länet

Nu börjar de olika majoritetskonstellationerna i länets kommuner bli klara. Vi kan konstatera att i allt för många kommuner väljer man att inte lyssna till väljarna. Det finns idag alliansmajoriteter i flera kommuner men det verkar bara bli Hudiksvall som kommer styras av alliansen. Detta är mycket beklagligt. De väljare som valde ett alliansparti i höstens val och som nu innebär att något eller flera allianspartier väljer att alliera sig med vänsterblocket kommer bli mycket besvikna. Denna gång är det inte centern som gör detta utan det är mina partikamrater och folkpartister. Ingen kan ha missat väljarnas hårda dom mot centerpartiet vänstersamarbete i landstinget, Ljusdal, Söderhamn och Bollnäs. De enda som vinner på dessa uppgörelser är sossarna, och det var inte därför väljarna röstade på oss i alliansen.   

Det är dags att vi alla allianspartier funderar över hur våra länsinvånare ska få allianspolitik även lokalt i vårt län. Det kan inte vara att bli stödparti till vänsterblocket utan det är endast genom att visa på en tydlig gemensam allianspolitik som sätter människan i centrum som detta kan förverkligas. Det är dags att alla allianspartiers företrädare i länet nu verkligen sätter sig ned tillsammans och ser hur vi tillsammans kan växa och ta över makten i länets kommuner och i landstinget. 

1 kommentar:

  1. Håller fullständigt med Dig Patrik. Dewt är ju inte klokt hur man håller på på lokal nivå. Nästa val kan verkligen bli ett bakslag bara för att vissa mera tänker på makten i ett kortsiktigt perspektiv på lokal nivå! Nej fram för raka rör och att även M blandar sig på detta vis gör många moderater upprörda!
    Alliansen skall ju ta över 2014 men hur går det i de kommuner där allianspartier välkomnat en ohelig allians! Margareta Pedersen-Ekström i Gävle

    SvaraRadera