onsdag 1 juni 2011

Brutna vallöften skadar förtroendet för oss politiker

Idag hör vi på radion hur sossemajoriteten i Gävle nu väljer att strunta i vallöftet om att minska barngrupperna på förskolan. De har i tidigare val lovat samma sak och struntat i att genomföra det efter valseger. Jämför vi detta med hur alliansmajoriteten i Hudiksvall nu genomför alla de vallöften de gick till val på så är skillnaden slående.

Att sossarna inte genomföra de saker man gick till val på skadar väljarnas förtroende för alla oss politiker vilket är mycket allvarligt. Vi politiker ska ge tydliga besked innan valet så man vet vad man röstar på, och hamnar man sedan i majoritet ska man genomföra dem. Hamnar man däremot i opposition är det inte lika enkelt utan då får man verka för sin politik på lite annat sätt.

Ett alternativ som sossarna i landstinget har provat är att inte lova någonting alls vilket inte heller är bra. Man kan visserligen inte ställas till svars för brutna vallöften eftersom man inte har lovat något men det gör att man ännu mer köper grisen i säcken. Vi moderater och våra samarbetspartier gick till val på tydliga löften och visioner och trots att vi sitter i opposition ska vi fortsätta att verka föra att våra idéer om en sjukvård med patienten i centrum. Inför valet 2014 kommer väljarna att se vilken skillnad det är på sosse-löften och riktiga vallöften.

Länk till Samverkan Gävleborgs väljarkontrakt

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar