lördag 11 juni 2011

Nya tokiga idéer från sosseledningen.

I veckan så hanterade landstingsstyrelsen budget och planeringsförutsättningar för 2012-2014. Samverkan Gävleborg presenterade då vårt förslag till budget som kommer ställas mot sossemajoritetens. Landstingsstyrelsens ordförande kommenterade vår budget med att vi hade räknat fel och vi var oseriösa. Vilket visar att hon inte har läst vårt förslag utan reagerar på detta sätt reflexmässigt.

När jag fick se majoritetens förslag första gången reagerade jag på att man skriver om sina planer att landstinget ska köpa vindkraftverk. I dagens GD presenterar man denna tokiga idé. Man har tänkt sig att köpa egna vindraftverk för 140miljoner för att spara 12miljoner per år. Med enkel mattematik kan man konstatera att det blir en förlustaffär. Kapitalkostnaderna för en investering på 140miljoner är14miljoner per år och med en besparing på 12 så är det helt klart en förlustaffär. Detta bör även landstingsmajoritetens företrädare kunna räkna ut.

Detta är inte enda skälet till att säga nej till dessa tokerier. Landstinget ska fokusera på det som vi är satta att göra och det är att bedriva sjukvård. Dessa miljoner bör vi istället lägga på att förbättra och utveckla sjukvården.

Vi kan helt enkelt konstatera att sosseledningen inte kan räkna och att man har en oseriös budget. Detta och mycket mer kommer vi debattera på fullmäktige nästa vecka.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar