fredag 28 januari 2011

Minskning av bemanningen på våra avdelningar riskerar patientsäkerheten.

Idag skriver Gefle dagblad om den ansträngda bemanningssituationen på ortopeden i Gävle. När jag är ute i verksamheterna och pratar med personalen får jag höra hur de ser på vad som händer ute på avdelningarna. När jag sedan lyfter upp det jag ser och hör så får jag alltid höra att jag bara lyfter fram det som är negativt och att det jag säger inte stämmer. Detta gäller såväl landstingets bristande personalpolitik som överbeläggningssituationen på våra sjukhus. När nu tidningarna lyfter fram exempel på hur allvarlig situationen är stärker det mig i mitt arbete att försöka påverka ledningen att faktiskt komma tillrätta med problemen.

Just när det gäller sänkningen av bemanningstalen som nu tydligen genomförs på bred front i verksamheterna bör man fråga sig hur detta påverkar kvalité och patientsäkerhet. Det är dags att den politiska ledningen kliver fram och tar ansvar för de försämringar som genomförs.

2 kommentarer:

  1. Ledningen saknar verksamhetsförankring - som jag ser det !

    SvaraRadera
  2. Helt rätt, jag hoppas att vi tillsammans med tidningar och radio kan hjälpa dem få en mer korrekt verklighetsuppfattning.

    SvaraRadera