lördag 6 augusti 2011

När ska även Gävleborgarna få ett Hospice i länet?

I dagens tidningar är en insändare om hur landstingsmajoriteten hanterar ett mycket bra initiativ om Hospice. Vi har under sommaren även läst insändaren som beskriver den kaotiska situationen på onkologen på Gävle sjukhus.

För ett år sedan lät det som att även sosse-centern tyckte att Hospice var en bra idé. Nu efter valet så är man tillbaka till sin gamla inställning, kan själv. När vi pratade med dem om Hospice i våras så skulle landstingstyrelsen sjukvårdsutskott ha ett seminarium för att lära sig mer om Hospice och efter det trodde jag nog att de skulle inse förträffligheten med att inrätta en separat enhet som tar hand om de palliativa patienter som inte vill eller kan vara hemma eller på sjukhus. Svaret vi fick när vi frågade dem om vad som händer nu är att man ska ha ett till seminarium.


Det är inte genom att ha massa seminarier som man hjälper dessa utsatta patienter, det är inte genom att dra ned på vårdplatserna på onkologin, med kraftiga överbeläggningar som följd, som man hjälper dessa patienter. Det är genom att aktivt göra något som man kan göra skillnad, där är ett riktigt Hospice en del.

Tidigare blogginlägg:

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar