torsdag 17 juni 2010

Dimridåer från sossarna

På gårdagens fullmäktige återremitterades ett ärende där pacemakerinsättningar skulle koncentreras till Gävle. Vi i Samverkan Gävleborg har under det år vi har diskuterat detta svängt i frågan. Först var vi positiva men efter att ha krävt förtydligande och ställt en del frågor som tjänstemännen inte har gett tillfredställande svar så återremitterades ärendet tillbaka till styrelsen. Vi är inte emot förslaget men vill ha tydliga underlag och konsekvensbeskrivningar innan vi fattar beslut.

Under debatten blev vi beskyllda att vara populister och inte våga göra strukturella förändringar inom sjukvården under ett valår. Detta uttalande från majoriteten gör mig mycket orolig. Resonerar sossarna med stödpartier på detta sätt. Vilka strukturella förändringar vågar inte majoriteten prata om? Är det en ny strategisk plan på gång ifall sossarna vinner valet? 

Det är dags att sossarna talar ut om vilka planer man har för sjukvården i landstinget Gävleborg. Vi moderater är tydliga med vad vi vill göra, och det borde även sossarna vara. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar